Ämmaemanda sünnitusjärgne koduvisiit

Ämmaemanda sünnitusjärgne koduvisiit

Valga haigla hakkab alates märtsist pakkuma uue teenusena ämmaemanda sünnitusjärgseid koduvisiite.

Kellele?

Peale beebi sündi vajab nii naine kui laps tuge ja mõistmist. Sageli tekib palju küsimusi alles kodus olles, võib juhtuda, et sünnitusmajas räägitud infost ei jäänud palju meelde. Kuidas pere päevarütm ja lapse unetsükkel paika saab? Kas lapse kaaluiive on korras? Kuidas hooldada nabakönti? Kuidas saada laps rinnale? Miks ta nutab? Mida saaks kodus teha, et end peale sünnitust paremini tunda ja sünnitusest kiiremini taastuda…
Teenus on mõeldud emade nõustamiseks ja vastsündinute ülevaatamiseks. Pöörduda võib alates beebi esimesest elunädalast kuni ühe kuuseks saamiseni. Pärast esimest elukuud toimuvad beebi läbivaatused ja vaktsineerimised perearsti juures. Ämmaemanda sünnitusjärgse koduvisiidi käigus on naistel hea võimalus saada juhendamist ja tuge oma koduses keskkonnas ning leida oma küsimustele vastuseid.

Kuidas ma teenusele saan?

Ämmaemanda sünnitusjärgseks koduvisiidiks saab ennast kirja panna registratuuri kaudu 7665100 või ka juba sünnitusmajas vahetult enne kojuminekut. Koduvisiiti teostav ämmaemand võtab nimekirjas oleva värske emaga ühendust ja lepitakse kokku täpne visiidi toimumise aeg ja kuupäev.

Imetamisnõustamine ja ämmaemanda konsultatsioon haiglas

Võimalik on tulla ka haiglasse kohapeale. Ämmaemanda konsultatsioon ja imetamisnõustamine on mõeldud imetavatele naistele, olenemata lapse vanusest.

Peatselt on taas algamas ka perekool

Osalemiseks vajalik etteregistreerimine meili teel, vastavalt teemale:

Jaga postitust